Groen, Groener, Groenst!

Door wat extra aandacht aan je gazon te besteden, ben je verzekerd van een vol, gezond en groen gazon. Innovenier heeft de kennis én producten in huis om ook jouw gazon te vergroenen!

Waarom kalk op het gazon strooien?

Een gezonde grasmat is een gazon waar naast gras niets anders groeit en dat er altijd frisgroen uitziet. Echter krijgen we, voornamelijk in het najaar, te maken met donkere dagen, afvallend blad, nat en weinig zonuren. Door deze invloeden ontstaat er een lage pH-waarde in de grond. Mossen houden van een lage pH-waarde, donkere en zuurdere ondergronden, en groeien hierdoor erg snel waardoor ze het gras verdringen. De oplossing? Kalk strooien. Als je kalk gaat strooien zorg je ervoor dat je de pH-waarde (zuurgraad) in de grond verhoogd. Nu krijgt het mos minder kans om zich te ontwikkelen en zorg je ervoor dat het gras sterker wordt in vergelijking met het mos.


Wat doet kalk nu eigenlijk?
1. Kalk zorgt ervoor dat de pH-waarde (zuurgraad) in de bodem verhoogd wordt.

2. Door de pH-waarde te verhogen zorg je ervoor dat voedingsstoffen beter opgenomen worden in de bodem. Doordat de voedingsstoffen worden opgenomen zorg je ervoor dat planten en-/of gras gezonder en dus beter bestand is tegen ziektes.

3. Het verbetert de bodemstructuur. Hierdoor zorg je ervoor dat het bodemleven geactiveerd wordt en plantenresten en bemesting het gehele jaar dienen als voedsel voor de planten.


Bestel hier de producten van Innovenier  die je nodig hebt of neem contact met ons op voor een persoonlijk adviesplan!

 

 


Verticuteren

De maand april is een goede maand om het gazon te verticuteren. Met verticale messen wordt de toplaag van het gazon gesneden, waarbij mos, dood gras en onkruid uit het gazon verdwijnt. Let wel, het gazon ziet er na het verticuteren niet representatief uit. Voordat u gaat verticuteren is het verstandig om in de maand februari het gazon te kalken. Door de kalk circa 4-6 weken in te laten werken in het gazon, kan deze goed opgenomen worden in de bodem en wordt de vitaliteit van mossen afgezwakt. Om een optimaal resultaat te krijgen na het verticuteren is het belangrijk om het gazon "door" te zaaien en af te strooien met speciale gazon compost.

Kalk en Gazonmestkorrels
Het gazon is geverticuteerd en hiermee zijn de eerste stappen naar een groen en vitaal gazon gezet. Nu is het van belang om kalk en tegelijkertijd organische mestkorrels, specifiek voor het gazon, te strooien. De mestkorrels hebben tijd nodig om in de bodem opgenomen te worden en als voeding voor het gazon te dienen. Dit houdt in; als er in april is geverticuteerd de voedingsstoffen optimaal opneembaar zijn in het gazon. Júíst op het moment waarop uw gras dit het hardst nodig heeft.

U begrijpt, het verkrijgen van een groen en vitaal gazon heeft een specifieke aanpak nodig. Innovenier heeft de kennis én producten in huis om ook uw gazon te vergroenen.

Bestel hier de producten van Innovenier die u nodig hebt of neem contact met ons op voor een persoonlijk adviesplan!